keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Oikeaan suuntaan menossa

Me siis ostimme talon. Ensimmäisen oman. Ja ihan kokonaisen talon.
Eli hei hei kerrostaloelämä.

Yksi taso.
Hei hei portaiden äheltäminen pojan ja / tai tavaroiden kanssa.

Kolme (makuu)huonetta.
Hei hei yksi jaettu makuuhuone ja lelut pitkin olohuonetta.

Iso takka-leivinuuni.
Hei hei palelu kylmällä ilmalla.

Kodinhoitohuone.
Hei hei pyykkien kuivatus olohuoneessa. Ja eteisessä. Ja keittiössä. Ei tuu ikävä.

Ja ennen kaikkea.
Tervetuloa oma piha

 ~*~

Saamme talon täysin omaan käyttöömme perjantaina. Siihen asti on tehty ja tehdään vielä lisää tiukkoja suunnitelmia. Meillä on varsin intensiivinen remontti ja muuttojakso tulossa - tavarat tulevat etsimään paikkaansa kyllä pidempään, mutta pääasiat pitää saada tehtyä nopeasti. Tällä hetkellä pohditaan siis muun muassa seinien värejä ja mahdollisia tapetteja, seinä- ja kattopaneeleita sekä upotettuja valaisimia.

Väreissä ollaan jo pitkällä ja tapetitkin aikalailla valittuina. Kattopaneeleissa on vielä vaihtoehtojen tutkiminen päällä, vaikka luulimme aluksi jo valinnan olevan valmis. Oma haaveeni seinäpaneeleista vielä hakee uomaansa, sillä en osaa hahmottaa, kuinka korkeita paneleita pitäisi ottaa.

Tulisiko ottaa korkea paneeli?


Matala paneeli?


Vai jotain siltä väliltä?


Paneeli tulee tulemaan tuollainen pystymalli, kuten ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa, joten siitä ei tarvitse välittää. Ja mikä parasta, kun yksi korkeus on saatu päätettyä, tulee toinen samalla korkeudella - vai voisiko keittiössä olla korkea ja olohuoneessa keskimääräinen? Vai sittenkin molemmissa korkea? Vai molemmissa keskimmäinen? Matalan olen mielessäni sentään heittänyt jo ö-mappiin.

Keittiössä on tarkoitus tehdä samoin kuin kuvissa, eli se pieni väriläiskä tulee paneelin yläpuolelle. Olohuoneessa taas paneeli saa luultavasti tummemman värin kuin seinä itsessään. Tai sitten ei. Onko fiksumpaa tehdä paneeli saman sävyiseksi kuin viereiset seinät ja yläosaan ottaa eri väriä, vai laittaa seinään samaa kuin muissa seinissä ja paneeliin väriä?

Tiedä nyt sitten taas yhtään. Tänään taidetaan mennä rautakauppaan.

(Kuvat löydetty Pinterestin syövereistä. Sekään kun ei auta vaan lähinnä vain laajentaa vaihtoehtoja.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti