keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Joskus käy juuri kuten alunperin uskoo. Ja joskus sitten huonommin.

Otsikko kertoneekin jo kaiken. Eli joskus sitä vaan käy juuri niin, mitä itse epäilee jo alussa. Puhun siis tietysti tästä blogista - hiljaista on pitänyt. Tuon huonommin osuuden keksitte varmaan ihan kohta.

Kyllähän minä tiedän heti, mitä syytän tästä kirjoitustauosta. Ensin halusi saada sen verran valmista, että olisi jotain kuvia, mitä näyttää. Mutta remppa on remppa, ei se tule täysin valmiiksi varmaan koskaan. Tai ainakaan meidän tapauksessa :D Ja kun tämän johtopäätöksen oli saanut päähänsä muodostettua, tuntui todella vaikealta tarttua näppikseen, koska "edellisestä postauksesta on jo niin paljon aikaa". Tyhmin syy ikinä - ei se väli siitä pienene vaikka kuinka odottaa. Nyt päätin sitten tarttua viimein asiaan ja naputella hieman, jospa tämän kahvitunnilla muistaisi lyödä sitten eetteriin :P

Eli remppa, mitä sille kuuluu?

Kiitos kysymästä, se voi oikein hienosti. Ei ole ehtinyt nuupahtamaan. Saatiin lopulta kaikki paneelit seiniin ja listat paikoilleen, mutta listojen viimeistely on vielä tekemättä. Onnistuttiin myös vaihtamaan pesukone edestä täytettävään malliin, niin saatiin kodinhoitohuoneeseen laitettua uusi taso (tai mies sai laitettua, olin pojan kanssa itse reissussa ko viikonlopun), vaijeri henkareita varten ja pari kaappia seinälle. Saatu jopa työhuoneeseen hyllyt ja olohuoneeseen sekä seinille hyllyjä että tv:lle oma taso. Kaiken kukkuraksi jopa hommattiin uusi tiskikone, kun edellinen alkoi käydä epävakaaksi (ja lopulta juuri ennen poisvientiä, ei suostunut enää käynnistymään).  

Mutta ... oih, tuo suomenkielen ihanin sana ... mutta sitten alkoikin ihan uusi remppa. Meidän uuden pesukoneen asennus ei mennytkään ihan putkeen ja nyt, reilun kuukauden koneen vaihdon jälkeen, meillä näyttää keittiössä tältä:


Eli asennuksessa kävi moka (ammattilaisella, huom, ei tehty tätä itse) ja liitos ehti viikon vuotaa sisälle kaappiin. Tuloksena ainakin kastunut lattia ja takaseinä. Kun vihdoin päästiin tositoimiin, kesti ammattilaisella kaksi päivää (tai yhteensä siis vajaa 8 tuntia) purkaa kaapit pois, sahata väliseinä auki ja purkaa lattia. Nyt (vaihteeksi) odotellaan, sillä ei voida edetä ennen kuin ollaan saatu uudet kosteusmittaukset ihan tuosta betonilaatasta. Jos se on märkä, voi kuvaus viedä pahimmillaan kaksi kuukautta. Ja vielä on jätetty auki optio, että myös tuon seinän takaa löytyvää kodinhoitohuonetta pitää purkaa seinästä ja lattiasta. Toivottavasti ei tarvitse, mutta samalla rytinällähän tämä tästä tuntuu nyt menevän.

Tilanteesta voi kuitenkin etsiä myös positiivisia puolia. Ensinnäkin, tuleepahan nyt sitten katsottua ko tilan kunto ihan pohjalle asti. Parempi se on nyt tähän samaan järkytykseen ottaa kaikki selviksi, kuin muutaman vuoden päästä saada ikäviä yllätyksiä.

Toiseksi, miettikää mikä alkuperäinen muovimatto meiltä olisikaan jäänyt näkemättä! Tuo kuvassa betonin ja parketin välissä näkyvä punamusta lattia"laatta" on siis oikeasti 70-luvun muovimattoa. Kuuluu sarjaan "niin hirveä, että se on oikeastaan jo aika hieno". Samalla myös selvisi, että keittiön seinät ovat alunperin olleet kirkaan oranssit (voit nähdä pilkahduksen uunin takaa nurkasta). Miettikää mikä väriyhdistelmä! Ovatkohan kaapit olleet vielä tyylikkään vihreät? :D

Kolmantena ehkä oma lempparini. Minähän haaveilin jo muuttaessa, että saisi keittiöön, edes tuolle"kokkauspuolelle" (ruokailutila kun jää pienen saarekkeen toiselle puolelle) laattalattian. Silloin tuntui kuitenkin tyhmältä moista edes suunnitella, olihan keittiössä vain muutaman vuoden vanha parketti. Noh, nyt parketti on revitty kuitenkin auki, joten olemme vakavissamme vaihtamassa tuonne laattalattiaa. Eilen käytiin jo ihastelemassa - oma lempparini ei vaan ole kulutusluokaltaan sopiva vaihtoehto keittiöön. Mutta jotain ihanaa siihen tullaan järjestämään! Ja koska tila on jo revitty auki muutenkin, ajattelimme samalla myös päivittää tuon välitilan laatan johonkin ajattomampaan :)

Olenkin siis ihmeen positiivisella mielellä ajatellen, että meiltä on juuri viety puoli keittiötä käyttöstä ja sauna on lähinnä puutavaravarasto. :) Eilen menimme vielä bongaamaan ihastuttavaa tapettia poistohyllystä, joten katotaanpa ollaanko tässä vielä kohta tapetoimassa pojan huonetta (se yksi valkoiseksi jätetty seinänosa) - todennäköisesti ei olla, mutta kyllä me kesälle vielä jotain hauskaa keksitään ;)

Lisäksi ajattelin tuoda tulevaisuudessa tänne myös muita tällä hetkellä voimaa antavia juttuja. Niihin kuuluvat mm. lankakerät ja virkkuukoukku sekä toisaalta kamera ja Lightroom-ohjelmisto. Eli uutta tuulta purjeisiin! :)

* * *

(Jälkihuomautus, en muistanut julkaista kahvitunnilla, mutta sentään näin työpäivän päätteeksi. Nyt kaivamaan autoa hangesta ja hakemaan poikaa hoitotädiltä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti